Next Generation Youth Sports. ABC.

Tηλ: 210 6217500, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Slider Shadow

Συχνές ερωτήσεις

Το ABC είναι ιδιωτικός οργανισμός;

Το ABC (Σωματείο Καλαθοσφαίρισης Άνοιξης – Anixi Basketball Club), είναι αθλητικός Σύλλογος με έδρα την Άνοιξη Αττικής. Ο Αθλητικός νόμος (ν. 2725/99) διέπει την υπόσταση και τη λειτουργία του Συλλόγου μας όπως και όλων των αθλητικών Συλλόγων της χώρας. Το ABC είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός, αναγνωρισμένος από το ελληνικό κράτος, μέλος της ΕΣΚΑ (Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής) και της ΕΟΚ (Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης). Στο Σύλλογό μας λειτουργούν ακαδημίες μπάσκετ με τη μορφή ομάδων ανηλίκων, στις οποίες συμμετέχουν (για τη φετινή περίοδο) περίπου 220 αθλητές.

Back to top
Μπορεί κάποιο παιδί να δοκιμάσει πριν κάνει την εγγραφή;

Πριν την εγγραφή κάθε υποψήφιος αθλητής μπορεί να κάνει μια ή περισσότερες δοκιμαστικές προπονήσεις, να γνωρίσει τους προπονητές και το περιβάλλον και να ζήσει την εμπειρία της προπόνησης με την ομάδα μας. Όταν αισθανθεί έτοιμος να γίνει μέλος της οικογένειας του ABC, μπορούμε να προχωρήσουμε στην εγγραφή.

Back to top
Πως γίνεται η κατανομή στα τμήματα;

Η κατανομή των παιδιών στα τμήματα της Ακαδημίας γίνεται κατά κύριο λόγο με βάση την ηλικία. Κάποιες φορές μπορεί να χρειαστεί κάποιος αθλητής να προπονείται για κάποιο μικρότερο ή μεγαλύτερο διάστημα με κάποιο άλλο τμήμα προκειμένου να βοηθήσει ή να βοηθηθεί. Σε κάθε περίπτωση η κατανομή των αθλητών στα τμήματα είναι υπόθεση της τεχνικής διεύθυνσης και γίνεται πάντα με γνώμονα το καλό των τμημάτων αλλά και κάθε αθλητή ξεχωριστά.

Back to top
Επιτρέπεται οι γονείς να παρακολουθούν την προπόνηση;

Ναι, επιτρέπεται οι γονείς να παρακολουθούν την προπόνηση, από τις κερκίδες… Δεν επιτρέπεται να παρεμβαίνουν στην προπόνηση, να μιλούν ή να κάνουν νοήματα στα παιδιά, να κάνουν φασαρία και γενικά απαιτείται να σέβονται την προσπάθεια των παιδιών και της ομάδας και να το δείχνουν…
Ωστόσο, ο προπονητής διατηρεί το δικαίωμα να εκκενώσει το γήπεδο πριν από ή κατά τη διάρκεια της προπόνησης, αν το θεωρήσει σκόπιμο και για οποιονδήποτε λόγο το θεωρήσει σκόπιμο. Στην περίπτωση αυτή, οι γονείς και όποιος άλλος βρίσκεται στο γήπεδο, οφείλει να ακολουθήσει τις οδηγίες και να βγει από το γήπεδο προκειμένου να αρχίσει ή να συνεχιστεί απρόσκοπτα η προπόνηση.

Back to top
Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή σε όλες τις προπονήσεις του τμήματος;

Η ελλιπής συμμετοχή στις προπονήσεις έχει την προφανή συνέπεια της υστέρησης στην απόδοση, με ότι αυτό συνεπάγεται. Η συμμετοχή στην Ακαδημία ABC δεν είναι παιγνίδι με την έννοια της παιδικής χαράς (περνάμε την ώρα μας παίζοντας).

Σημαντικό συστατικό της δραστηριότητας είναι η βελτίωση.

Η βελτίωση είναι αυτή που φέρνει και την αγάπη για τον αθλητισμό και το άθλημα. Οι άνθρωποι του ABC προσπαθούν, έτσι ώστε η βελτίωση να είναι όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφη για κάθε τμήμα. Η συμμετοχή όλων των αθλητών σε όλες τις προπονήσεις βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση και είναι απαραίτητη.

Back to top
Από που μπορεί κάποιος να αγοράσει ρούχα ABC; Μπορεί να αγοράσει ρούχα και κάποιος που δεν ανήκει στην ομάδα;

Απευθυνθείτε στους ανθρώπους του ABC για να παραγγείλετε ρουχισμό. Μπορεί οποιοσδήποτε να αγοράσει ρουχισμό ABC και μάλιστα σε τιμή κόστους.

Back to top
Από ποια ηλικία μπορεί ένα παιδάκι να ξεκινήσει μπάσκετ στο ABC;

Στο εισαγωγικό τμήμα (Rookies 1) γίνονται δεκτά παιδιά ηλικίας από τεσσάρων (4) ετών. Προϋπόθεση είναι φυσικά να μπορεί ο υποψήφιος αθλητής να συγκεντρωθεί στο τμήμα με τον προπονητή του για μία ώρα.

Back to top
Στα camp που διοργανώνει το ABC συμμετέχουν μόνο αθλητές του ABC;

Στα θερινά προγράμματα εντατικών προπονήσεων (camp), που διοργανώνει το ABC, μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε αθλητής από οποιαδήποτε ομάδα, αρκεί να πληροί τις προϋποθέσεις (ηλικία κλπ). Υπάρχουν στη διάρκεια της χρονιάς κάποιες άλλες διοργανώσεις τέτοιου τύπου (shooting day κλπ) που προορίζονται μόνο για αθλητές κάποιων τμημάτων του ABC.

Back to top
Οι γονείς ενημερώνονται για την πρόοδο των παιδιών;

Οι γονείς μπορούν να ενημερώνονται από τους προπονητές για την πορεία και την πρόοδο των παιδιών τους, αλλά όχι στη διάρκεια της προπόνησης και όχι τις ημέρες των αγώνων. Για άλλα θέματα μπορούν να ενημερώνονται από τους αρμόδιους του Συλλόγου ή στο 210 6217500.

Back to top
Τα παιδιά κάνουν μόνο προπονήσεις ή παίζουν και σε αγώνες;

Τα τμήματα ηλικίας 9 ετών και μεγαλύτερα (Τετάρτη Δημοτικού) συμμετέχουν συχνά σε φιλικούς αγώνες, αγώνες ανεξαρτήτων αναγνωρισμένων τουρνουά και επίσημους αγώνες της Ένωσης, για όποιες ηλικίες προβλέπεται. Η συμμετοχή σε αγώνες και η εξοικείωση με την αγωνιστική πλευρά του αθλήματος είναι πολύ σημαντική, καθώς έτσι μπαίνουν οι βάσεις για την αγωνιστική πορεία των τμημάτων στις μεγαλύτερες ηλικίες (παμπαίδες, παίδες, έφηβοι).

Τα μικρότερα ηλικιακά τμήματα συμμετέχουν σε κάποιους φιλικούς αγώνες μέσα στη χρονιά με ανάλογα τμήματα άλλων ομάδων, κατά τη διάρκεια των οποίων γίνονται διάφορα ανταγωνιστικά παιχνιδάκια, με σκοπό την ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων των παιδιών σε ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Back to top
Υπάρχουν κανόνες συμπεριφοράς σχετικοί με τη λειτουργία της Ακαδημίας;

Φυσικά υπάρχουν. Το σύνολο των κανόνων έχει ως στόχο την εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων (προπονήσεις - αγώνες), την ασφάλεια των αθλητών και την ανάπτυξη ομαδικού και αθλητικού πνεύματος.

Back to top
Πως μπορεί ένας γονιός να είναι σίγουρος πως το ABC είναι η καλύτερη επιλογή για το παιδί του;

Υπάρχει το, συνήθως αλάνθαστο, αισθητήριο των παιδιών. Εάν κάποιο παιδάκι δε θέλει να έρχεται στις προπονήσεις του ABC και προτιμά κάποια άλλη ομάδα ή κάποιο άλλο άθλημα, θα πρέπει να δοκιμάσει και εκεί. Εάν δε θέλει να προπονείται γενικώς, γιατί βαριέται ή φοβάται ή για κάποιον άλλο λόγο, οι γονείς πρέπει να συζητήσουν το θέμα με τους ανθρώπους του ABC, για να προσπαθήσουν να βρουν μια λύση.

Back to top
 • STAVRATIS
 • Validus
 • POUGI
 • Filarakia
 • Alterlife
 • College
 • Physio
 • Kimonas
 • Pouk
 • Eska
 • Videopress
 • Nickan
 • Buffalo
 • Goloso
 • Wirenet
 • Kimolia
 • Daytona

ΣΚ ΑΝΟΙΞΗΣ (ABC)

Αθλητικός Σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (ΜΚΟ), με έδρα την Άνοιξη Αττικής.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Σας καλούμε εμείς!

Συμπληρώστε και θα σας καλέσουμε το συντομότερο!

Επικοινωνία

Απαγορεύεται η οποιαδήποτε αναπαραγωγή, αντιγραφή, αναδημοσίευση, ανάρτηση ή με οποιοδήποτε τρόπο χρήση των περιεχομένων του δικτυακού τόπου anixibc.gr, συμπεριλαμβανομένων κειμένων, εικόνων, φωτογραφιών, προγραμμάτων προπονήσεων, αγώνων, αποτελεσμάτων, στοιχείων αθλητών, προπονητών, στελεχών κλπ. Οι παραβάτες θα διώκονται σύμφωνα με τον νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας και τον ποινικό κώδικα.
2016-2017 © ΣΚ ΑΝΟΙΞΗΣ - Anixi BasketBall Club. All Rights Reserved. All images and content (C) the original authors.