Next Generation Youth Sports. ABC.

Tηλ: 210 6217500, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Slider Shadow

Κανονισμοί

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ABC CUP 2019

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

ΗΜΕΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

Οι αγώνες θα διεξάγονται κάθε ΣΑΒΒΑΤΟ ή ΚΥΡΙΑΚΗ ή άλλη μέρα εφόσον θεωρηθεί αυτό απαραίτητο, μετά από συνεννόηση των ομάδων και της διοργάνωσης. Στο αρχικό πρόγραμμα, στο σάιτ, θα εμφανίζεται η ημέρα Σάββατο και ώρα 00:00 ως αγωνιστική, μέχρι να ενημέρώσει η γηπεδούχος ομάδα κάθε φορά για την ακριβή μέρα και ώρα που συμφωνήθηκε με την αντίπαλη ομάδα.

Χρώμα εμφάνισης επιλέγει η φιλοξενούμενη ομάδα.

ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΕΣ-ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΕΦΗΒΩΝ (Κ18)
Στο τουρνουά ΕΦΗΒΩΝ δικαιούνται να λάβουν μέρος αθλητές που έχουν πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας ή δελτίο αθλητή 2018-2019 και κάρτα υγείας (το απαιτεί η ΕΣΚΑ) και είναι γεννημένοι από 01/01/2001 και νεώτεροι. Σε κάθε αποστολή μπορούν να συμμετέχουν έως και δύο (2) αθλητές γεννημένοι το 2000.

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ 2005 (Κ14)
Στο τουρνουά ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ 2005 (Κ14)δικαιούνται να λάβουν μέρος αθλητές που έχουν πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας ή δελτίο αθλητή 2018-2019 και κάρτα υγείας (το απαιτεί η ΕΣΚΑ) και είναι γεννημένοι από 01/01/2005 και νεώτεροι.

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ 2006 (Κ13)
Στο τουρνουά ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ 2006 (Κ13) δικαιούνται να λάβουν μέρος αθλητές που έχουν πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας ή δελτίο αθλητή 2018-2019 και κάρτα υγείας (το απαιτεί η ΕΣΚΑ) και είναι γεννημένοι από 01/01/2006 και νεώτεροι.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ-ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Οι αγώνες του Τουρνουά θα γίνονται με έναν διαιτητή και έναν κριτή. Η Διοργάνωση ενημερώνει την ΕΣΚΑ για την ακριβή μέρα και ώρα των αγώνων κάθε Τετάρτη για το ερχόμενο ΣΚ. Η γηπεδούχος ομάδα κάθε αγώνα είναι υποχρεωμένη να ενημερώσει τη Διοργάνωση για την ημέρα και ώρα που συμφωνήθηκε μεταξύ των ομάδων, το εργότερο κάθε Τετάρτη για το ερχόμενο ΣΚ. Επίσης η γηπεδούχος ομάδα αναλαμβάνει και τα έξοδα της Διατησίας και Γραμματείας (25€/αγώνα).

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΘΛΗΤΩΝ

Οι ομάδες που παίρνουν μέρος στο τουρνουά είναι υποχρεωμένες να συμμετέχουν τουλάχιστον με δέκα αθλητές-τριες. Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης από μία ομάδα 10άδας σε κάποιο αγώνα, η ομάδα αυτή χάνει τον αγώνα με μηδενισμό, ο οποίος κατακυρώνεται υπέρ της αντιπάλου με 20-0. Ο συγκεκριμένος αγώνας όμως διεξάγεται κανονικά. Επιτρέπεται η χρησιμοποίηση σε κάθε αγώνα μέχρι είκοσι (20) αθλητών- αθλητριών.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙEΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝA

Ο αγώνας των τουρνουά θα διαρκεί συνολικά 32 (τριάντα δύο) λεπτά καθαρό χρόνο δηλαδή τέσσερα (4) οκτάλεπτα.
Οι ομάδες των τουρνουά είναι υποχρεωμένες να χρησιμοποιούν κάθε αθλητή τους για τουλάχιστον ένα τετράλεπτο σε κάθε αγώνα. Συγκεκριμένα τον αγώνα θα ξεκινήσουν πέντε (5) αθλητές που θα αντικατασταθούν από άλλους πέντε (5), ύστερα από τα τέσσερα (4) πρώτα λεπτά τις Α’ περιόδου στην υποχρεωτική διακοπή που θα γίνει μόλις συμπληρωθεί το πρώτο τετράλεπτο. Οι αθλητές που θα απομένουν θα συμμετάσχουν στο πρώτο τετράλεπτο του Β΄οκταλέπτου. Εφόσον υπάρχουν κι άλλοι αθλητές που δεν έχουν αγωνιστεί, θα αγωνιστούν στα 4 τέσσερα τελευταία λεπτά της Β’ περιόδου του Α’ ημιχρόνου. Κατά την διάρκεια του πρώτου οκταλέπτου του πρώτου ημιχρόνου, δεν επιτρέπεται η αντικατάσταση αθλητών παρά μόνο στα 4 λεπτά όπου θα αντικατασταθεί ολόκληρη η πεντάδα ή σε περίπτωση τραυματισμού, με αθλητή που δεν έχει συμμετάσχει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Εάν ο τραυματισμένος αθλητής επανέλθει στον αγώνα θα πρέπει υποχρεωτικά να συμπληρώσει τέσσερα λεπτά συμμετοχής. Στο τρίτο και το τέταρτο οκτάλεπτο επιτρέπονται αλλαγές κανονικά σε όλους τους παίχτες.
Ο στόχος είναι να παίρνουν μέρος περισσότεροι αθλητές έστω και για λίγα λεπτά χωρίς να επηρεάζουν ιδιαίτερα και το αποτέλεσμα του αγώνα, καθώς και οι προπονητές να μην χρειάζεται να αποκλείσουν αρκετούς αθλητές από μία αγωνιστική.
Ο προπονητής της κάθε ομάδας δικαιούται τέσσερα ΤΑΙΜ-ΑΟΥΤ καθ΄όλη την διάρκεια του αγώνα. Σε περίπτωση παράτασης αυτή θα έχει διάρκεια 4 λεπτά καθαρού χρόνου με δικαίωμα αλλαγών και ενός ΤΑΙΜ-ΑΟΥΤ από κάθε ομάδα.
Απαγορεύεται ρητά στις ομάδες να παίζουν οποιαδήποτε μορφή “Άμυνας Ζώνης” και “press” (zone press, man to man press). Επιτρέπεται μόνον προσωπική άμυνα (man to man) στο μισό γήπεδο ΧΩΡΙΣ ΠΑΓΙΔΕΣ. Στην περίπτωση που ομάδα χρησιμοποιεί οιασδήποτε μορφής άμυνα ζώνης τιμωρείται από τον διαιτητή του αγώνα με τεχνική ποινή στον προπονητή της υπαίτιας ομάδας.
Η διάρκεια της επίθεσης θα είναι 30” αντί 24”.
Στα 5 ομαδικά φάουλ θα εκτελούνται βολές, ενώ δεν υπάρχουν ατομικά φάουλ.
Στο τέλος κάθε αγώνα ο κάθε προπονητής θα ψηφίζει τους (2) δύο καλύτερους παίχτες της αντίπαλης ομάδας ώστε οι αθλητές με τις περισσότερες ψήφους να λάβουν μέρος στο All Star Game που θα πραγματοποιηθεί στην τελετή λήξης στο γήπεδο της Άνοιξης.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Για το τουρνουά Κ10 θα υπάρξει βαθμολογία, ως εξής:

Νίκη (2 βαθμοί), Ήττα (1 βαθμός), Μηδενισμός (0 βαθμοί)

Σε περίπτωση ισοβαθμίας, η κατάταξη ορίζεται σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει θεσπίσει η ΕΣΚΑ, και σύμφωνα με αυτή θα γίνουν και οι απονομές. (Όλοι οι αθλητές θα λάβουν μετάλλιο)

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Τα σωματεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι υποχρεωμένα να διαφυλάξουν το κύρος του τουρνουά σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς.
Τα γηπεδούχα Σωματεία οφείλουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την παρουσία γιατρού κατά την διάρκεια της διεξαγωγής του αγώνα. Επίσης, οφείλουν να καλύπτουν το κόστος του διαιτητή και του κριτή.

ΓΕΝΙΚΑ

Κατά την διάρκεια του ABC Cup, οι ομάδες θα πρέπει να στείλουν e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με τα σήματα των ομάδων. Επίσης στο ίδιο e-mail (ή στις αντίστοιχες φόρμες του site), πρέπει να ενημερώνουν οι γηπεδούχοι για την ακριβή μέρα και ώρα, καθώς και για το αποτέλεσμα του κάθε αγώνα, καθώς και τα ονόματα παικτών που ψήφισαν οι προπονητές.

Για κάθε θέμα που θα προκύψει κατά τη διεξαγωγή του τουρνουά και που δεν προβλέπεται από το παρόν, καθώς και για κάθε ασάφεια που έχει ανάγκη από διευκρίνιση ή συμπλήρωση αποφασίζουν από κοινού όλες οι συμμετέχουσες ομάδες.

 

 

ΜΠΑΛΛΑ ΑΓΩΝΩΝ

Για τις ανάγκες των τουρνουά θα χρησιμοποιηθεί συνθετική ή δερμάτινη μπάλα No 7.

 • Pouk
 • Daytona
 • Wirenet
 • Validus
 • Kimolia
 • Eska
 • Alterlife
 • Physio
 • Videopress
 • Nickan
 • STAVRATIS
 • POUGI
 • Filarakia
 • Goloso
 • Buffalo
 • Kimonas
 • College

ΣΚ ΑΝΟΙΞΗΣ (ABC)

Αθλητικός Σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (ΜΚΟ), με έδρα την Άνοιξη Αττικής.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Σας καλούμε εμείς!

Συμπληρώστε και θα σας καλέσουμε το συντομότερο!

Επικοινωνία

Απαγορεύεται η οποιαδήποτε αναπαραγωγή, αντιγραφή, αναδημοσίευση, ανάρτηση ή με οποιοδήποτε τρόπο χρήση των περιεχομένων του δικτυακού τόπου anixibc.gr, συμπεριλαμβανομένων κειμένων, εικόνων, φωτογραφιών, προγραμμάτων προπονήσεων, αγώνων, αποτελεσμάτων, στοιχείων αθλητών, προπονητών, στελεχών κλπ. Οι παραβάτες θα διώκονται σύμφωνα με τον νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας και τον ποινικό κώδικα.
2016-2017 © ΣΚ ΑΝΟΙΞΗΣ - Anixi BasketBall Club. All Rights Reserved. All images and content (C) the original authors.