Next Generation Youth Sports. ABC.

Tηλ: 210 6217500, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Slider Shadow

Έκθεση αθλητισμού Βελιγράδι 2017

Γράφει ο Πάνος Κοκκίνης

Είχα την τιμή να είμαι καλεσμένος και τη χαρά να παρακολουθήσω την Έκθεση Αθλητισμού 2017 που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι της Σερβίας το τριήμερο 24-26 Νοεμβρίου 2017. Η έκθεση δεν είναι Διεθνής, είναι τοπική και το κοινό στο οποίο στοχεύει είναι το ευρύ κοινό της χώρας, κυρίως τα μικρά παιδιά και οι οικογένειές τους.

Το προϊόν;

Τι άλλο, ο αθλητισμός.

DSC 0049
DSC 0026
DSC 0056

Με βασικό σύνθημα “ΣΕΡΒΙΑ: Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ” και σε αρκετά σημεία των χώρων της Έκθεσης το οικείο σε εμάς “Νους υγιής εν σώματι υγιεί” (στην τοπική γλώσσα), η έκθεση ήταν μία πραγματική γιορτή του αθλητισμού! Κύριο αντικείμενο, ο αθλητισμός και μόνο ο αθλητισμός!

Ένα μόνο μικρό μέρος με εμπορικούς εκθέτες (πχ εξοπλισμός, υπηρεσίες κλπ.), όλη η υπόλοιπη έκθεση καλύπτεται από τα εκθεσιακά περίπτερα των επίσημων οργάνων των αθλημάτων (Ομοσπονδίες, Ενώσεις, Επιτροπές κλπ). Συμμετέχουν επίσης ως εκθέτες, τα Πανεπιστήμια (οι σχετικές σχολές, τμήματα Φυσικής Αγωγής, σχολές προπονητικής, Αθλητιατρικά τμήματα, τμήματα Φυσικοθεραπείας κλπ), η Σερβική Ολυμπιακή Επιτροπή, η Σερβική Παραολυμπιακή Επιτροπή, η Υπηρεσία Antidoping Σερβίας κλπ.

DSC 0055
DSC 0052
DSC 0068

Παρούσες ΟΛΕΣ οι Ομοσπονδίες και οι Ενώσεις ΟΛΩΝ των αθλημάτων.

Μεγάλων, μικρών, δημοφιλών ή λιγότερο δημοφιλών αθλημάτων, ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ. Από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, έως το κόρφμπολ, το αθλητικό ψάρεμα αλλά και το σκάκι και την ορειβασία – αναρρίχηση…

ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ.

Οι χώροι γεμάτοι παιδιά με τις οικογένειές τους ή τις ομάδες τους… Αλλά και μεγαλύτεροι αθλητές ντυμένοι στα χρώματα των ομάδων τους, αρκετοί δε με φόρμες των εθνικών ομάδων του κάθε αθλήματος. Ατμόσφαιρα πραγματικά εντυπωσιακή.
Στο κέντρο του μεγάλου χώρου που φιλοξένησε την έκθεση, στημένα γηπεδάκια και χώροι επίδειξης για τα περισσότερα από τα αθλήματα. Οθόνες με βίντεο για τα αθλήματα που δεν είναι δυνατόν να φιλοξενηθούν σε τέτοιο χώρο (πχ Σκοποβολή με Καραμπίνα - κινούμενοι στόχοι). Ειδικά εργαλεία προπόνησης για αθλήματα όπως η ξιφασκία, η τοξοβολία, η ποδηλασία, η κωπηλασία, ο στίβος. Σε κάθε γωνία ειδικοί του κάθε αθλήματος, πρόθυμοι να εξηγήσουν το κάθε τι στους επισκέπτες και, όπου είναι δυνατόν, να δείξουν κάτι από την τεχνική σε όποιον θέλει να δοκιμάσει κάτι.

Στο παρασκήνιο της Έκθεσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης, ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εθνικών Σεμιναρίων και Διαβουλεύσεων, Σεμινάρια επαγγελματικής εκπαίδευσης Προπονητών, οργανωμένα όλα από την υπηρεσία που στη χώρα μας θα ήταν η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Όλα, όπως άλλωστε και η επίσκεψη στην έκθεση, εντελώς δωρεάν.    

Όπως κάθε κλαδική έκθεση, έτσι και αυτή, γίνεται σημείο συνάντησης των παραγόντων του κλάδου, έτσι δημιουργούνται οι συνθήκες για ανταλλαγές απόψεων αλλά και ευκαιρίες για νέες επαφές και συνεργασίες.


Σημαίνουν όλα αυτά πως η Σερβία είναι χώρα πρότυπο στον χώρο του αθλητισμού;
Σίγουρα όχι.
Υπάρχουν χώρες πιο οργανωμένες και με πολύ σημαντική υποστήριξη από τη μεριά του Κράτους, των οποίων τα αποτελέσματα είναι αδιαμφισβήτητα. ΗΠΑ, Ισπανία, Γερμανία, Ρωσία, κάποιες από τις πλέον οργανωμένες χώρες, η καθεμία με το χαρακτήρα της, με μεγαλύτερη ή μικρότερη εμπλοκή του επίσημου Κράτους ή του Σχολικού Αθλητισμού.

Η Σερβία όμως, έχει κάποια κοινά με τη δική μας μικρή χώρα. Είναι και οι δύο μικρές χώρες, με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες. Είναι και οι δύο χώρες με μεγάλο, κοστοβόρο και αναποτελεσματικό κράτος. Είναι λογικό, ο αθλητισμός να μην είναι στις προτεραιότητες ανάπτυξης των δύο χωρών.

Το γεγονός αυτό, οι παραπλήσιες συνθήκες δηλαδή, αλλά και οι πολύ κοντινές νοοτροπίες των δύο λαών, θα πρέπει να μας προσανατολίσουν σε συνεργασίες μεταξύ των αθλητικών κόσμων των δύο χωρών, σε όλες τις βαθμίδες, σε επίπεδο Ομοσπονδιών ή Ενώσεων αλλά και σε επίπεδο Σχολείων, Αθλητικών Συλλόγων και ομάδων. Συνεργασίες με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας και σε τεχνικό αλλά κυρίως σε επίπεδο Διοικητικής διαχείρισης και ανάπτυξης των αθλημάτων. Μόνο κέρδος μπορούμε να έχουμε, έχοντας τα μάτια μας και τα αυτιά μας ανοιχτά.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την Έκθεση, εδώ.

Πάνος Κοκκίνης

 • Kimolia
 • Alterlife
 • Validus
 • Nickan
 • Pouk
 • Eska
 • Kimonas
 • POUGI
 • STAVRATIS
 • Buffalo
 • Wirenet
 • Videopress
 • Goloso
 • Daytona
 • Filarakia
 • Physio
 • College

ΣΚ ΑΝΟΙΞΗΣ (ABC)

Αθλητικός Σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (ΜΚΟ), με έδρα την Άνοιξη Αττικής.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Σας καλούμε εμείς!

Συμπληρώστε και θα σας καλέσουμε το συντομότερο!

Επικοινωνία

Απαγορεύεται η οποιαδήποτε αναπαραγωγή, αντιγραφή, αναδημοσίευση, ανάρτηση ή με οποιοδήποτε τρόπο χρήση των περιεχομένων του δικτυακού τόπου anixibc.gr, συμπεριλαμβανομένων κειμένων, εικόνων, φωτογραφιών, προγραμμάτων προπονήσεων, αγώνων, αποτελεσμάτων, στοιχείων αθλητών, προπονητών, στελεχών κλπ. Οι παραβάτες θα διώκονται σύμφωνα με τον νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας και τον ποινικό κώδικα.
2016-2017 © ΣΚ ΑΝΟΙΞΗΣ - Anixi BasketBall Club. All Rights Reserved. All images and content (C) the original authors.