Next Generation Youth Sports. ABC.

Tηλ: 210 6217500, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Slider Shadow
Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014 00:00

Λίγα λόγια για το ABC Cup

Written by

Γράφει ο Πάνος Κοκκίνης

Λίγα λόγια για το ABC Cup…

Το Σωματείο μας διοργανώνει κάθε χρόνο το Πρωτάθλημα ABC Cup, για τις ηλικίες από τρίτη έως έκτη Δημοτικού, ηλικίες για τις οποίες δεν υπάρχει επίσημο Πρωτάθλημα της Ένωσης. Ειδικότερα για την κατηγορία Κ12, είναι μια καλή προετοιμασία για την επικείμενη συμμετοχή την επόμενη περίοδο στο Πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ, στην κατηγορία προμίνι. Η κατηγορία Κ10 (τρίτη-τετάρτη Δημοτικού), είναι η εισαγωγική κατηγορία, η πρώτη, με βάση την ωριμότητα κυρίως, που μπορεί να συμμετέχει σε πρωτάθλημα στο άθλημά μας.

Το ABC Cup, είναι ένα από τα λίγα τουρνουά για αυτές τις ηλικίες στην Αττική, το μοναδικό στα βόρεια του νομού και το πιο άρτιο από άποψη οργάνωσης και υποστήριξης. Στο ABC Cup 2014, παίρνουν μέρος 21 ομάδες στις δύο κατηγορίες, κάποιες με δύο και τρία τμήματα (A & B σε μία κατηγορία), όλοι οι συμμετέχοντες στο ABC Cup 2013 αλλά και κάποια Σωματεία που συμμετέχουν για πρώτη φορά. Ανάμεσα σε άλλους Συλλόγους, πολλές γνωστές και ιστορικές ομάδες, ΑΕΝΚ (Α1 Εθνική κατηγορία), ΔΟΥΚΑΣ (Β Εθνική κατηγορία, πρωταθλητής παίδων Α’ κατ. ΕΣΚΑ 2013-14).

“Οι νεαροί αθλητές, καλούνται μέσα από την αγωνιστική διαδικασία να γνωρίσουν καλύτερα και να αγαπήσουν περισσότερο το άθλημα. Παράλληλα με τις προπονήσεις και τα φιλικά κατά τη διάρκεια της χρονιάς, προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε να αισθανθούν ικανοί να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις προκλήσεις ενός παιχνιδιού, να αποκτήσουν αθλητικά βιώματα και ανεξάρτητα από την μελλοντική αγωνιστική τους εξέλιξη, να διατηρήσουν το μπάσκετ στη ζωή τους σαν μια υγιή δραστηριότητα που θα τα συνοδεύσει την περίοδο της εφηβείας, αλλά και γιατί όχι, και αργότερα.”
(Απόσπασμα από την προκήρυξη του ABC Cup 2014)

Ο ομαδικός αθλητισμός, είναι από τη φύση του ανταγωνιστικός. Με βάση αυτήν την παραδοχή, καλούνται οι αρμόδιοι να διαχειριστούν τις νίκες και τις ήττες των τμημάτων των ομάδων τους, προκειμένου οι μικροί αθλητές να χαίρονται τη συμμετοχή και τη βελτίωση και όχι μόνο τη νίκη. Έτσι χτίζονται προσεκτικά καλοί αθλητές που αγαπούν την ομάδα τους και το άθλημα και όχι επιδέξιοι μπαλαδόροι που ξέρουν καλύτερη μπάλα, αλλά δε θα τείνουν το χέρι τους για να σηκώσουν τον αντίπαλο, που έπεσε στη διεκδίκηση.

Υπάρχουν νικητές;
Φυσικά υπάρχουν.

Υπάρχουν ηττημένοι;
Φυσικά υπάρχουν.

Ηττημένοι είναι όλοι αυτοί που περνούν τις ώρες τους, στην ηλικία των 10 ή των 14, μπροστά από τον υπολογιστή ή την τηλεόραση ή με το κινητό στο χέρι, βιώνοντας μια προσομοίωση ζωής, αγνοώντας ότι υπάρχει και πραγματική ζωή. Ηττημένοι είναι όλοι αυτοί που στην ηλικία των 15 ή των 17, περνούν τις ώρες τους στις πλατείες και στα παγκάκια με ένα τσιγάρο και μια μπύρα στο χέρι, αγνοώντας πως κάθε επιθυμητού αποτελέσματος προηγείται η προσπάθεια και πως όσο πιο αξιόλογο είναι το αποτέλεσμα τόσο πιο σκληρή πρέπει να είναι και η προσπάθεια.

Νικητές είναι όλοι αυτοί, που συμμετέχουν, προσπαθούν, επιτυγχάνουν βελτίωση μέσα από την προσπάθεια, καταφέρνουν να γίνουν ομάδα, να αποδεχτούν τη θέση τους μέσα σε αυτήν, χαίρονται τις νίκες και λυπούνται για τις ήττες, αναζητώντας τα λάθη και τις ελλείψεις στην απόδοσή τους και όχι στους αντιπάλους ή τους τρίτους, προκειμένου να είναι καλύτεροι την επόμενη φορά.

Με αυτές τις αρχές, χτίζουμε τους αθλητές μας, και από τις αρχές αυτές δεν πρόκειται να υπάρξει καμία απολύτως παρέκκλιση, τώρα ή στο μέλλον.

ABC Team

Πάνος Κοκκίνης

Read 1198 times
 • Filarakia
 • Buffalo
 • Pouk
 • Videopress
 • STAVRATIS
 • Kimolia
 • POUGI
 • Nickan
 • Physio
 • Validus
 • Alterlife
 • Goloso
 • Eska
 • Wirenet
 • Daytona
 • College
 • Kimonas

ΣΚ ΑΝΟΙΞΗΣ (ABC)

Αθλητικός Σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (ΜΚΟ), με έδρα την Άνοιξη Αττικής.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Σας καλούμε εμείς!

Συμπληρώστε και θα σας καλέσουμε το συντομότερο!

Επικοινωνία

Απαγορεύεται η οποιαδήποτε αναπαραγωγή, αντιγραφή, αναδημοσίευση, ανάρτηση ή με οποιοδήποτε τρόπο χρήση των περιεχομένων του δικτυακού τόπου anixibc.gr, συμπεριλαμβανομένων κειμένων, εικόνων, φωτογραφιών, προγραμμάτων προπονήσεων, αγώνων, αποτελεσμάτων, στοιχείων αθλητών, προπονητών, στελεχών κλπ. Οι παραβάτες θα διώκονται σύμφωνα με τον νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας και τον ποινικό κώδικα.
2016-2017 © ΣΚ ΑΝΟΙΞΗΣ - Anixi BasketBall Club. All Rights Reserved. All images and content (C) the original authors.